Thamshavnbanens Venner

...med en bred interesse for et smalt spor!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Nyhetsarkiv Dugnadsnytt 26. april: Ny arbeidsmaskin på Thamshavnbanen!

26. april: Ny arbeidsmaskin på Thamshavnbanen!

E-post Skriv ut PDF

Pga. 2. påskedag ble dugnaden denne uka flyttet til tirsdag, denne ettermiddagen ankom det en ny arbeidsmaskin på Thamshavnbanen.

Orkla Industrimuseum har kjøpt denne fabrikksny fra franske Geismar, og den ble fraktet på trailer fra fabrikken i Italia. Selve arbeidsmaskina har aggregat, kran med mannskapskurv, tømmerklo og skinneløfter, og på taket er det strømavtager for jording og måling av kjøretråd. På den tilhørende hengeren er det svingbar arbeidsplattform. Den nye maskina har fått nummer 17, og tradisjonen tro vil denne i likhet med de andre arbeidsmaskinene få et navn, men dette er foreløpig hemmelig. Anskaffelsen av denne skjedde fordi Robeline, nummer 23 nå er utrangert.

Arbeidet denne dugnaden bestod i tillegg til fortsatt innvendig maling av lok 1, demontering av kran, elektrisk utstyr og noen mekaniske deler fra Robeline. Denne ble etter arbeidet "omdøpt" Ribbaline! :-) I morgen vil den nye maskina bli løftet på sporet, og den gamle av sporet og kjørt til hugging.

Se flere bilder av nyanskaffelsen her.

Sist oppdatert torsdag 28. april 2011 20:58  

Bli medlem!

Medlemsskap i Thamshavnbanens Venner koster kr 250,- pr år. Du vil motta medlemsbladet Metersporet med ca. 4 utgivelser i året.
E-postadresse:
Navn
Adresse & telefonnr:
For å forhindre spam så har vi et sikkerhetsspørsmål: Hvor mange øyne har en normal person?

FACEBOOK