Norges mest eksotiske togreiser

Julen nærmer seg med stormskritt, og jul betyr ferie. Derfor foreslår vi en litt utradisjonell julefeiring, der du opplever noen av Norges mest eksotiske togreiser. 

Ikke bare er det en unik måte å bli kjent med vårt langstrakte land på, her vil du også se en helt enestående natur svært få land kan måle seg med. Disse tre turene anbefaler vi:

Thamshavnbanen

Jernbanestrekningen mellom Løkken verk og Thamshavn i Orkdal, var Norges første elektriske jernbane, og fungerer i dag som en museumsjernbane. Denne er derfor ikke i drift. Likevel er dette en opplevelse utenom det vanlige.

Jernbanen har i en årrekke fungert som gods- og persontrafikk, men måtte i 1974 legges ned på grunn av et fall i svovelprisene. I 1983 ble banen gjenåpnet som et museum og Thamshavnbanen er den eneste i Norden som er bygget med 1000 millimeter sporvidde.

Bergensbanen

Kanskje Norges aller vakreste, og en av Europas bratteste togreiser. Her får du kombinert både havutsikt med mektige fosser som skjærer igjennom fjell, og er en spektakulær reise du garantert vil ta igjen.

I tillegg kan du kombinere togturen med en herlig overnatting på hotell i Bergen. Norges nest største by gjemmer på noen av landets mest innholdsrike begivenheter, og her kan du både oppleve storby og natur på sitt beste.

Rørosbanen

En av Norges eldste togstrekninger, og Norges første med sovekupeer. Turen tar deg mellom Hamar og Trondheim, igjennom Østerdalen. Dette er strekningen perfekt om du elsker enorme skogsområder, og når du først er i Hamar er det en ypperlig mulighet til å dra innom Norsk Jernbanemuseum.